Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-05-02 at 09.32.08Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar als ik in het buitenland ben, vind ik het uitkiezen van een goed restaurant altijd een heel gedoe. Ik wil niet in een toeristenval terecht komen maar toch de lokale keuken proeven zonder een rib uit mijn lijf te betalen. Of te eten, als we het er toch over hebben.

Meestal draait er het op uit dat mijn man en ik door een stad dwalen, hier en daar wat menu’s bekijken en dan uiteindelijk op puur onderbuikgevoel ergens naar binnen gaan. En meestal gaat dat goed, maar we hebben ook wel eens onvreetbare kost door een morsige, knorrige ober voorgeschoteld gekregen in een ogenschijnlijk gezellige tent. Of kwamen we er na thuiskomst achter dat er 2 straatjes achter dat stomme restaurant net dat ene leuke zaakje zat waar we echt, ècht hadden moeten eten volgens die ene vriend die een paar weken ervoor nog in diezelfde stad was.

Afgelopen weekend waren we in Brugge en stond ik opnieuw voor het Grote Diner Dilemma. Ik besloot het dit keer eens anders aan te pakken. Geen eindeloos gesleep langs restaurants, geen wilde gokken: ik zou via TripAdvisor bepalen waar we zouden gaan eten.

TripAdvisor kwam met een stapel lovende recensies over een klein leuk zaakje dat net even buiten het centrum lag en waar er op een inpandige barbecue grote stukken lokaal vlees werden geroosterd, voorzien van een uitgebreide bierkaart. De recensies werden begeleid door foto’s van door houtskool geblakerde camemberts en grote glazen twinkelend bier. Kortom, het klonk allemaal veel te mooi om waar te zijn.

En zo kwam het dat we na een flinke wandeling door het prachtige oude centrum van Brugge, de deur openden van een klein kroegje. En na het openen van die deur, ontvouwde zich de perfecte restaurant-avond.

WhatsApp Image 2018-05-02 at 09.32.08-2We kregen een bierkaart met daarop de keuze voor minstens 70 Belgische bieren. Sommige van het vat, veel uit fles en er was zelfs een eigen mengsel te bestellen. De kinderen konden kiezen uit allerlei bio-limonades en tijdens het doorspitten van de kaart kregen we een paar heerlijke, warme bolletjes.

Het kaasje, waarover ik al had gelezen, bleek ook echt zo WhatsApp Image 2018-05-02 at 09.32.30verleidelijk lekker als op de online foto’s. Wat geblakerd en zo perfect gesmolten dat je ‘m met een lepeltje kon eten. Onze vriendelijke serveerster kon precies vertellen waar al hun vlees vandaan kwam omdat ze het iedere week zelf bij de boer gingen halen. Het vlees was perfect gegaard, voorzien van dikke frieten of -in mijn geval- grote plakken gebakken aardappel. Op de achtergrond klonk de krakerige, oude jazz waar ik zo gek op ben. Kortom, het was allemaal net zo mooi als het klonk en zelfs beter.

Bij deze wil ik dus alle 905 onbevooroordeelde TripAdvisors bedanken voor hun fantastisch tips. En wie weet is vanaf nu ons gedwaal door een onbekende stad wel ten einde…en helpt TripAdvisor ons voortaan aan alleen maar perfecte avonden.

En als je zelf niet meer wilt dwalen door Brugge: Ga gewoon naar In ’t Nieuw Museum aan de Hooistraat 42. Wel even reserveren want na dit stukje zit dit restaurant uiteraard altijd helemaal vol.

WhatsApp Image 2018-05-02 at 09.32.07

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: