Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

Nog even kort iets over vorige week. Want na al het Belgisch eetgeweld zou ik bijna vergeten te melden dat ik vorige week heerlijk at in mijn eigen fijne stadje Haarlem.

Het was de dag voor Koninginne…. eh Koningsdag, en om de aftrap van onze meivakantie te vieren, sloten we aan bij het King Crab Festijn in Fishbar Monk. Nu ben ik sowieso al fan van dit restaurant, waar ze heel veel fijne vis, mooie wijn en schaaldieren serveren, en bij mooi weer ook nog eens op een gezellig terras aan het Spaarne, maar met dit evenement scoorden ze bij mij weer wat extra bonuspunten.

WhatsApp Image 2018-05-03 at 11.28.59Het idee achter de avond was om Koningsdag passend in te luiden met de koning der krabben, de koningskrab, en dus kregen we bij binnenkomst een bijpassende oranje cocktail. Lekker bitterzoet.

Na wat oesters te hebben weggeslobberd, waarbij mijn jongste zoon decadent verzuchtte dat die oesters zo aan zijn beugel bleven hangen en we constateerden dat dit toch echt een “first world problem” was, kregen we uiteindelijk op ons veel te krappe (krap/krab, woordgrappen te over) tafeltje een bord met 2 enorme opengeknipte krabbenpoten, 1 bak met franse frietjes en een schaaltje met sla. En dat was, in 1 woord, koninklijk.

Het bijzondere aan dit eten was namelijk niet alleen de kwaliteit, maar vooral dat het niet zo vaak voorkomt dat je grote stukken warme, verse krab te eten krijgt. De enige krab die ik ooit eerder at, kwam uit een blikje, lag koud op een zeebuffet of was een surimistick. En dat laatste heeft niet eens iets met krab te maken maar is samengeperste witvispasta met allerlei toegevoegde smaakjes. En geloof me, zo’n stuk verse krab is echt anders dan koud, uit blik of nep. Daar rij je echt met liefde een blokje voor om.

Van de eigenaar hoorde ik dat er plannen zijn om het Krabfestijn te herhalen en ik wil me bij deze daar meteen voor inschrijven. Met 1 kanttekening: die DJ die plaatjes draaide, hoefde voor ons niet zo. First world problem, maar toch. We moeten toch bij een acceptabel geluidsniveau kunnen klagen over beugels en oesters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: