Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-05-16 at 11.23.53-4

Heerlijke IPA van Two Chefs Brewing

Een maand geleden vierde een bevriend stel hun 12,5 jarig huwelijksfeest op het Zandvoortse strand en dat bleek een gouden zet. Niet alleen omdat ze dus al heel wat jaren van elkaar houden en het een ontzettend goed idee is om dat soort zaken heel uitgebreid te vieren in deze nare wereld, maar ook omdat het een zonovergoten middag bleek. En omdat ze het vierden bij Hippie Fish, een bijzonder relaxte strandtent in Zandvoort. Ik was er nog niet eerder geweest maar was onder de indruk van het niveau van het eten.

Mijn vrienden hadden gekozen voor een buffet met allerlei geroosterde groenten, hamburgertjes, zalm, worstjes, salade en patatjes. Heerlijk eenvoudig, en bij Hippie Fish begrijpen ze hoe je dit soort gerechten hoort te serveren. En dat houdt in: zelfgemaakt. We kregen bijvoorbeeld geen diepvriesburgertjes, maar handgevormde, huisgemaakte platgeslagen gehaktballetjes. En vers geroosterde plakken aubergine of courgette.

En als je dan in het zonnetje zit met een koud flesje bier om de liefde van je vrienden te vieren, is zo’n lekker burgertje precies goed. Bij Hippie Fish hebben ze het goed begrepen, dacht ik toen.

Gisteren kwamen we er weer. Dit keer met ons gezin en ik was benieuwd of ze het ook nu weer zo goed begrepen hadden, nu we op een zonnige avond op het afgeladen terras een hapje wilden eten.

We werden niet teleurgesteld: ondanks een vol terras (en dat terras is groot, geloof me), werden we redelijk vlot maar vooral zeer aangenaam bediend door een leuke ober. Deze ober hoefde alleen maar ons deel van het terras in de gaten te houden en bestellingen op te nemen, waarna “lopers” met de bestelde dranken en hapjes kwamen aansnellen. Een uitstekend systeem, waar veel strandtenten nog veel van kunnen leren. (lees ter lering en vermaak mijn (veel te aardige) recensie over het ter ziele gegane George No.5 nog maar eens: George No. 5 )

En ook dit keer was het eten uitstekend. Mijn man had een perfect gebakken tonijnsteak, ik een fantastische bavette en de dikke hamburgers van mijn zoons verdwenen voordat ik mijn ogen kon knipperen, waarna er gelukzalig gezucht werd door beide heren.

Ik vind het knap. Dat je als strandtent niet alleen knettergoed eten serveert, maar daarnaast ook nog eens een strakke logistiek hanteert en net precies die fijne, relaxte strandsfeer weet neer te zetten die je op een suffe dinsdagavond uit je sleur haalt en heel even neerzet in een wereld waar tijd geen rol speelt. Terwijl er achter de schermen ongetwijfeld keihard werd gewerkt, want lang wachten op ons eten hoefden we niet.

Mijn vrienden hadden dus groot gelijk om hun feestje bij Hippie Fish te vieren. En ik heb bij deze mijn 25-jarig huwelijk alvast ingepland bij deze zaak. Zetten jullie het ook alvast in je agenda? 10 februari 2030. Wel even een vestje meenemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: