Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

Frozen-Green-Peas.jpg_350x350Denkend aan eten uit Engeland krijgen de meeste mensen niet direct water in hun mond. Ondanks dat er al jaren zeer vooruitstrevend wordt gekookt op dat grote eiland aan de andere kant van de Noordzee, wordt de Engelse keuken toch vooral geassocieerd met fish ’n chips, vet ontbijt met bonen en knalgroene, onaards grote doperwten.

En dat is niet terecht. Net zoals uit de originele  Nederlandse, Franse en Duitse keuken, komt er uit Engeland namelijk heerlijk comfort food. Inderdaad, daar vallen fish ’n chips zeker onder, maar ook heerlijke hartige taarten gevuld met stoofvlees, perfect gebakken aardappels, royale boerentaarten, smaakvol geroosterde groenten en goed bier. Heel veel van die gerechten zijn uitstekend thuis te maken en geschikt om complete families gelukkig mee te maken. Want wie wordt er nu niet blij van aardappelpuree met veel jus en een lekker stuk vlees? Of een taart met grote klodders slagroom? (als je nu je vinger hebt opgestoken, ben je af en mag je niet meer doorlezen)

WhatsApp Image 2018-06-21 at 09.44.18Als je eens wil weten hoe de perfecte Engelse keuken hoort te smaken, moet je eens gaan eten bij The Cottage in Amsterdam: een gezellig, klein restaurant met een groot terras en een paar eigenaars die helemaal begrijpen wat er zo goed is aan de Engelse keuken.

Ik at er gisteren met een vriendin en we gingen na afloop weer helemaal gelukkig naar huis. We kregen vooraf een borrelplank, die goed gevuld was geroosterde wortels, biet met makreel en mierikswortel, heerlijke huisgemaakte paté met piccalilly en brood met ansjovismayonaise. Erbij dronken we een zachte rose en zaten we in het zonnetje op het terras. In hetzelfde zonnetje aten we onze steak met Stilton en aardappels in ganzenvet en onze lamspie met munt en erwten. En dan niet die knalgroene, onaards grote.

Ons dessert, rabarbercrumble met clotted cream, aten we binnen en daar kletsten we nog even met leuke eigenaar.

Dus vergeet die grote groene doperwten. De Engelse keuken biedt heerlijk comfort food, dat ook nog eens makkelijk thuis te maken is. Ik zou bijna zeggen dat Engeland met deze keuken en zijn mooie landschap een ideaal vakantieland is, maar alhoewel ik die grote groene erwten inmiddels wel ben vergeten, kan ik dat niet met het weer daar. Gelukkig schijnt bij The Cottage altijd de zon. Ook binnen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: