Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-07-02 at 09.08.25-2Foodtruckfestivals zijn een welkome aanvulling op de weekendpret. Soms vraag ik me echt af hoe we dat vroeger allemaal deden in het weekend: er waren geen muziekfestivals, er was geen Netflix, je ging alleen uit eten als er iets te vieren was en van een foodtruck hadden we nog nooit gehoord. Als ik er zo over nadenk, moet ik mijn tijd hebben gevuld met shoppen bij de V&D, Passoa met jus drinken, bowlen en kijken naar The Knight Rider, want iets anders was er blijkbaar niet.

En eenmaal aangeland op 1 juli 2018, gaan we dus naar Eten op Rolletjes, op het terrein van de Lichtfabriek, aan het Spaarne in Haarlem. En zoals al gezegd, zo’n foodtruckfestival is een goede besteding van je zondagmiddag. Je kiest een strategische plek om te zitten, haalt wat munten en laat iedereen daarna regelmatig over het terrein uitwaaieren om daarna terug te komen met wat lekkers. Met geroosterd vlees uit de Smokin’ Betty, of met een Bao gevuld met knetterpittige vis, met een stuk sponscake, een strawberrycheesecake milkshake, een hoppige IPA of een halve kokosnoot gevuld met vers fruit en noten. Om maar eens wat te noemen. En voordat je het weet, zit je de hele middag te eten, te drinken, te kletsen en zijn je bovenarmen verbrand.

WhatsApp Image 2018-07-02 at 09.08.25Toch vond ik Eten op Rolletjes niet helemaal geslaagd en waar ‘m dat nou in zat, vind ik moeilijk te bepalen. Echt druk wilde het niet worden en na een gesprekje met 2 foodtruckeigenaars bleek dat ook zij moeite hadden met het draaien van een goede omzet: er waren simpelweg niet genoeg gasten. Ook het droge terrein in combinatie met de hitte en de harde wind, pakte niet echt lekker uit: het bier waaide uit je glas of er waaide droog gras in je bier dat vervolgens uit je glas waaide en je kon je Bao niet eten zonder ook je glas vast te houden. Erg ingewikkeld allemaal, en daardoor lukte het me niet om foto’s te maken van die werkelijk prachtige halve kokosnoot met daarin een knalroze fruitslush, bessen en aardbeien. En ook niet van de rest.

WhatsApp Image 2018-07-02 at 09.08.25-3Daarnaast vind ik de charme van een foodtruckfestival toch ook zitten in de kookgekkies die met bevlogenheid in of naast zo’n truckje staan te koken: bij de Smokin” Betty stonden de barbecue-fielen van Meat Up te smoken alsof hun leven er vanaf hing en dat proefde je terug in hun vlees. Dan is het toch jammer dat er ook “trucks” staan van grote bedrijven als Old Amsterdam of Aviko. Ik snap dat het voor dit soort bedrijven een superleuke manier van marketing bedrijven is (en dat het voor de organisatie van het festival een welkome inkomstenbron is) , want hiermee kan je je merk nu juist de culinaire geloofwaardigheid geven die het nodig heeft, maar zo’n gelikte stand doet voor mij echt afbreuk aan het hele festivalgevoel. Ook al waren de Mac ’n Cheese ballen met Old Amsterdam best wel okay.WhatsApp Image 2018-07-02 at 09.08.24

Mijn eindconclusie? We hadden een heerlijke middag, het eten was lekker maar Eten op Rolletjes is voor mij niet het summum van een foodtruckfestival. Maar altijd nog beter dan Knight Rider kijken met een Passoa met jus.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: