Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-08-16 at 11.59.29

Gevel van ’t Koffiehuisje

Het is natuurlijk ontzettend leuk om over de nieuwste, hipste, culinairderigste restaurants te schrijven, waar je “drinks” drinkt en “bites” eet. Waar je aan “shared dining” doet en waar je  van “craftbeer” en “virgin cocktails” geniet. Waar je geen voorgerechten meer hebt maar alleen maar “kleine gerechtjes van het formaat voorgerecht”. Die je dan dus mag delen met elkaar maar ik in de meeste gevallen gewoon liever alleen opeet. En waar er allerlei verschillende eetculturen door elkaar buitelen, van Hawaii tot Mexico en van Frankrijk tot Peru.

Het zou flauw zijn om nu hier te beweren dat ik er niet van hou, van die nieuwe eetcultuur. Ik ben er gek op, maar soms is het ook lekker om in een “ouderwets” restaurant te zitten. Zo at ik laatst al met plezier bij de klassieker De Heeren van Velsen in Oud-Velsen, at ik tijdens de hittegolf meerdere keren in het airconditioned Eetcafé Bruxelles en genoot ik gisteren van mijn bezoek aan ’t Koffiehuisje in Overveen.

Wat deze zaken gemeen hebben, is hun traditionele kaart. Voor-, hoofd- en nagerecht. Saté, biefstuk, sliptong, kaasfondue. Dat werk.

Ook in ’t Koffiehuisje hebben ze een ouderwetse kaart met veel vlees, wat vis en weinig vega. Als je dus op zoek bent naar een leuke vegetarische keuze, dan moet je hier niet gaan zitten, tenzij je zin hebt in die eeuwige geitenkaassalade en een niet nader gedefinieerde “vegetarische schotel”.

Ik koos voor een salade met tonijn vooraf en een vispotje met dillesaus en brie als hoofdgerecht. Daar kreeg ik geen spijt van. Die klassiekers staan namelijk niet voor niets op de kaart: als je namelijk gewoon een kokendheet vers vispotje maakt met een frisse saus, en je eigen tonijnsalade, dan zijn die klassiekers namelijk domweg lekker. En dat kunnen ze dus goed bij ’t Koffiehuisje, dat overigens ook nog een heel ouderwets gezellig zaakje is met een inrichting uit de tijd dat de Blue Band versch gekarnd over de toonbank ging. Vandaar ook die prachtige oude reclame van Blue Band op de gevel.

Als ik uit eten ga, vind ik het meestal het fijnst om verrast en geprikkeld te worden, maar voor die dagen dat je uit eten gaat omdat je gewoon geen zin hebt om te koken en toch wat lekkers wilt eten in een gezellige omgeving, dan is ’t Koffiehuisje dus een prima keuze. Oh ja, ze hebben ook prima wijn en lekker bier van de tap.

Hun website: hier. Reserveren schijnt trouwens wel handig te zijn want ze zitten meestal ramvol.

WhatsApp Image 2018-08-16 at 11.59.30

Prima huiswijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: