
Kipburger met avocado, pittige mayo, tortillachips
Tijdens de crises van deze en de afgelopen eeuw ben ik er genadig vanaf gekomen. De Tweede Wereldoorlog heb ik niet meegemaakt, tijdens de oliecrisis van 1973 was ik veel te druk met aan mijn grote teen zuigen (dat kon ik toen nog), de milleniumbug bleek geen bug, en tijdens de kredietcrisis van 2008 werkte ik niet bij Lehman Brothers en had ik een betaalbaar huis. En zo brak 2020 aan. En ook dit keer valt het me alles mee.
Ik ben dan wel mijn baan kwijt, maar heb er het volste vertrouwen in dat er weer een leuke werkgever zal zijn die mijn kwaliteiten herkent, we wonen in een ruim huis met tuin, mijn zoons krijgen digitaal les, mijn man moppert in stilte door zijn werkdag op onze slaapkamer en honger hebben we niet.
Sterker nog, het is nog een hele kunst om tijdens deze zelfopgelegde quarantaine niet helemaal dicht te groeien. Want er is nu alle tijd om zelf brood te bakken, stoofpotjes te stoven, de barbecue flink te laten roken en om ingewikkelde culinaire opdrachten van mijn zoons aan te nemen. Zo maakte ik vorige week puddingbroodjes met banketbakkersroom, kipburgers en huisgemaakte hamburgerbroodjes, een kolossaal bananenmueslibrood en schafte mijn man zelfs een wafelijzer aan om de tere puberzieltjes te voorzien van de broodnodige variatie.
U begrijpt dat er inmiddels een trainingsschema voor mijn zoons op de koelkast hangt en dat ik ben begonnen aan de 30 Days of Yoga Challenge met Adrienne.
En dan komt daar ook nog een verantwoordelijkheidsgevoel voor de horeca bij. Want potverdorie, die hebben het pas echt zwaar nu. Uit ervaring weet ik hoe hard je moet werken in die tak van sport en met hoe weinig marge je soms genoegen moet nemen. En om dan weken achter elkaar op je handen te moeten zitten: ga er maar aan staan.

Hot sauce in de maak
Daarom voel ik me geroepen die ondernemers een beetje te steunen. het mooie daarvan is dat je er zelf ook beter (en dikker) van wordt!
Ik bestelde een “Supportyourlocals”-box vol met lekkere, lokale dingetjes, knutselde een voorbewerkt driegangendiner (zie foto’s hieronder) van restaurant Fris in elkaar en volgde meerdere workshops bij Meneer Wateetons , tegen een kleine betaling. Zo weet ik nu hoe ik zelf een hot sauce kan maken, drank kan distilleren (maar dat mag niet, dus dan doe ik het natuurlijk ook zeker niet, hoor meneer Wateetons), en ga ik nog leren hoe ik de koji-schimmel kan inzetten voor het maken van sake en wat het geheime ingrediënt is voor frikandellen (liefde?).
Kortom, deze crisis is voor mij en mijn gezin vooralsnog prima te dragen. En als jullie het niet erg vinden, ga ik nu weer even sporten.
- Meneer Wateetons? https://wateetons.com/
- Support Your Locals? Mail naar bestellen@supportlocalshaarlem.nl met je naam, adres, telefoonnummer en het gewenste bezorgmoment. Of kijk op de site van Haarlem City Blog voor wat meer uitleg: https://www.haarlemcityblog.nl/eten-drinken-haarlem/de-foodbox-van-support-your-locals-is-nu-live/
- Restaurant Fris? https://www.restaurantfris.nl/. Let op: je moet de gerechten moet je zelf nog afmaken, zie hieronder voor mijn knutselwerk.
Fijn om je verhalen weer te lezen. Hopelijk vind je weer snel een leuke baan. Gr. Sylvia
Dank je Sylvia!
Je schrijft net zo lekker als je kookt. Liefs!
U houdt er alleszins – lekker – de moed in! Leuke blog!