Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

20200408_121505.jpg

Inhoud van de fruittas van Han de Kroon a 15 euro

Het ondersteunen van de lokale ondernemers begint zo langzamerhand een dagtaak te worden. Zo reed ik gisteren langs Han de Kroon voor verse asperges en een tas vol met fruit, om daarna door te karren naar IJmuiden. Daar stond ik bij vishandel Tel in de haven braaf buiten in de aangegeven 1,5 meter afstand-vakken te wachten op mijn beurt en reed daarna naar huis met 1 kilo heilbotfilet.

En met al die mooie spullen moet natuurlijk ook iets moois gedaan worden.

Op zoek naar een recept voor de heilbot kwam ik er trouwens achter dat zo’n beest wel 4 meter lang en 300 kilo zwaar kan worden, en dat je dus nooit 1 hele heilbot moet bestellen bij je visboer tenzij je met je vrachtwagen bent gekomen. Ik was met terugwerkende kracht blij dat ik bij Tel om filets had gevraagd want in onze Toyota had zo’n beest nooit gepast.

IMG_20200408_113945_950.jpgUiteindelijk stuitte ik op een recept voor ovengebakken heilbot, bedropen met gesmolten roomboter, die weer was vermengd met chilivlokken en citroenrasp en -sap. En dat paste weer prima bij de asperges en de gebakken aardappels die ik had gemaakt. We sloten af met aardbeien van Han, met slagroom van de Sligro (die nu ook open is voor burgers maar die ik nog steeds een onprettige zaak vind). En toen zat onze ondersteunende taak er weer op.

We zijn maar even op de bank gaan liggen om bij te komen. Morgen weer een nieuwe ronde.

Heilbot in boter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: