Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

Net als velen met mij, heb ik me verbaasd over het hysterische hamstergedrag van onze medeburgers aan het begin van de corona-crisis. Om voor mij duistere redenen, bleken in die eerste week niet alleen het WC-papier, maar ook bananen, yoghurt in iedere vorm, eieren, alle soorten verse groenten en afbakbroodjes essentieel voor de overleving. En omdat je dan denkt: “Ja, straks grijp ik ook mis!”, neem je dus zelf ook maar dat laatste pak wc-papier en dat laatste pak letterpasta mee.

PrintEn dat valt strikt genomen natuurlijk niet onder hamstergedrag, maar meer onder lemming-gedrag, waarbij je moet denken aan die beestjes die elkaar slaafs volgen, ook al is het van een klif af. Waarbij ik er meteen bij moet zeggen dat het een mythe is dat die lemmingen zich collectief van een klif af storten, maar het blijft wel een leuke beeldspraak, want ik was zelf ook een lemming die week.

Ook werd er lustig gehamsterd met meel, bloem en andere bakachtige producten zoals gist. En met die laatste categorie is het tot nu toe nog steeds niet echt goed gekomen. Volgens het CBS steeg de omzet van alle bak-gerelateerde producten met 160 procent en dat was de sterkste stijging van alle producten in de supermarkt. En dat betekent dat er inmiddels wel weer gewoon bananen en letterpasta te krijgen zijn (en ik houd niet eens van letterpasta), maar dat het voor de thuisbakker nog steeds behelpen is met ingewikkelde producten als boekweit- en amandelmeel. Of kant-en-klare bakmixen, maar zo wanhopig ben ik ook weer niet.

Gelukkig hoorde ik deze week op een geheim Facebook forum dat er een korenmolen in Hoofddorp staat waar nog voldoende meel en bloem op voorraad was, en dus stapte ik gisteren op de fiets voor een meelhamstertocht.

2020-04-09 14.49.54Langs de Geniedijk fietste ik van Haarlem naar Hoofddorp, waar ik bij Molen De Eersteling tot mijn aangename verrassing een werkelijk schattig winkeltje aantrof zonder klanten, maar wel met grote balen meel en een spraakzame molenaar, waarna ik tevreden met een paar kilo roggevolkoren in mijn mandje weer terug naar huis fietste. Mocht je dus graag willen bakken maar in de super niets meer kunnen vinden, stap dan ook op de fiets of in de auto. In normale tijden kan je binnen in de molen kijken, dus dat is ook meteen een leuk uitstapje.

Langs deze weg wil ik trouwens nog even alle meel- & bloemhamsteraars bedanken. Zonder jullie had ik die molen nooit ontdekt. Ga zo door dus, maar laat verdorie nou eens die bananen liggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: