Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

20200414_185541.jpg

Ik deed laatst een testje om erachter te komen hoeveel burgerpunten ik heb.

Die test is ontwikkeld door studenten aan de TU Delft en vertelt je of je een burgertrutje bent of niet. Volgens de site ligt de gemiddelde uitslag rond de 81.3 punten, en vrouwen van 47 -mijn leeftijd- scoren gemiddeld rond de 122.4. Ik zat dus met mijn uitslag van 117 aan de hoge kant, maar het kan nog erger. Er zijn blijkbaar vrouwen van mijn leeftijd die nog meer bloemvazen hebben dan ik, die matchend bestek hebben, die hun bier sabreren en hun pizza met mes en vork eten. Van een bordje. En dat gaat zelfs mij te ver.

Mijn score werd waarschijnlijk ook omhoog gestuwd door de vraag: “Hoeveel uitgeknipte Allerhande-recepten heb je thuis liggen?”. Ik heb namelijk een grote knipselmap waarin ik succesvolle recepten noteer en daarin zitten ook ettelijke Allerhande receptjes. En dat is niet zo vreemd, aangezien het best een uitdaging is om in een gezin iedere dag weer iets op tafel te zetten dat creatief, makkelijk en gezond is.

Vandaag was ik weer extra blij met die knipselmap. Na een weekend vol met paaseitjes en wijn, was het weer tijd voor iets gezonds, creatiefs en liefst ook makkelijk. In mijn notitieboek vond ik een recept voor groentesoep “met anti-oxidanten en chorizo”, en een Parmezaans gepaneerde kipfilet met tomatensalade. En omdat ik nu eenmaal niet zoveel te doen heb, besloot ik een vergeeld knipseltje waarop citroencakejes met pijnboompitten ook een kans te geven.

20200414_180853.jpgWe aten dus best wel rock ’n roll op deze brave dinsdagavond. De soep bleek een hit, met aardappel, kikkererwten, boerenkool, knoflook, tijm en uitgebakken chorizo, de kipfilet wat aan de flauwe kant en de cakejes waren een gemengd succes want een beetje aan de droge kant.

Ik denk dat ik van 2 knipseltjes maar eens afscheid ga nemen en dan die test nog een keer opnieuw ga doen. Ik ben dan vast ietsjes minder burgertrutterig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: