Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

20200415_1208462117265158503751121.jpgZoals zoveel kinderen, volgden mijn zoons de afgelopen weken digitaal onderwijs. Hun school had de digitale leeromgeving binnen 1 dag opgetuigd, dus na het haastig regelen van een extra laptop, waarvoor ik mijn buren eeuwig dankbaar ben, konden ze braaf aan de slag aan de keukentafel.

We kwamen er al snel achter dat het gezamenlijk werken aan de keukentafel geen succes was en dus vertrok zoon 1 naar zijn eigen kamer, waar we een tuintafel hadden neergezet, en mijn man betrok permanent de slaapkamer.

3hvJcvvQEn dat klinkt als een happy end, maar dat was het natuurlijk niet. De digitale lessen werden in de eerste 2 weken geplaagd door geinponems die het nodig vonden om medeleerlingen om de haverklap met 1 klik op hun muis uit de les te mikken, sommige leraren gaven er na zoveel digitaal wangedrag soms de brui aan, mijn zoons zakten regelmatig weg in een poel van lusteloosheid na het zoveelste uur achter de computer hangen en uiteraard misten ze hun vrienden ook gewoon. Want het klinkt natuurlijk allemaal hartstikke tof, dope en kaulo cool om de hele dag aan een digitaal infuus te hangen, maar na een paar weken wil je ook wel weer eens in de stinklucht van je medepubers zitten en niet continue de spiedende ogen van je moeder in je rug voelen priemen.

Helaas ziet het ernaar uit dat we voorlopig nog in de huidige situatie vast zitten. En dus is het zaak om het thuis zo gezellig mogelijk te maken, met behoud van de structuur van school. En dat betekent: op tijd opstaan, niet in je pyjama in de les zitten, in de pauzes even naar buiten, verplicht een half uur beweging in de buitenlucht en zeiken over vrolijke leraren.

En zo lijkt het thuis toch nog een klein beetje op school. Op die vrienden na dan. En de lunch op woensdag. Want op woensdag nemen mijn zoons geen bammen mee naar school, maar eten ze in de schoolkantine, en wel een panini ham-kaas en een chocolademuffin. En dat misten ze.

En zo kwam het dat ik vanochtend muffins stond te bakken en stokbroodjes stond te pletten in het tosti-apparaat. Die daarna zonder interesse voor de volwassenen in de kamer werden opgeschrokt. Om daarna zuchtend weer aan de volgende les te beginnen. Net als op school dus. Op 1 klein detail na, dat ik volgende week zal toevoegen: de heren mogen hun panini en muffin op de grond in de gang opeten. Dan ga ik namelijk lekker op de bank liggen als een echte bovenbouwer. Kaulo cool.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: