Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1391537539802Ik ben de laatste dagen een beetje blog-moe. Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat we met Soep & Sla inmiddels ook online zijn en daar gaat heel wat creatieve energie in zitten. Mijn excuses voor de verwaarlozing dus; als jullie maar weten dat ik iedere dag, ieder moment alleen aan jullie denk. Echt waar! Echt. Hand op mijn hart.

Ook mijn kookcreativiteit laat wat te wensen over. Na het afleveren van de kinderen op hun scholen, fietst ik hevig peinzend naar de Albert Heijn, maar omdat er tussen de school en de Appie maar een paar honderd meter zit, biedt dat stukje fietsen te weinig tijd om een mooi maal te bedenken. Zo ook vandaag. Ik liep verward door de winkel en ontdekte tot mijn opluchting dat de verse biologische pasta in de aanbieding was. Met pasta kan ik altijd wel wat!

En zo kwam het dat we verse tagliatelle aten met daarop een thuisgeknutselde tomatensaus met basilicum, knoflook en oregano. De saus werd over de pasta heen gedrapeerd, met daarop een Toscaans mozzarella-worstje (ja, het zijn de Italiaanse dagen bij de Appie en dat zullen we weten ook), wat geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Ernaast geblancheerde bimi (een kruising tussen asperge en broccoli zegt men), gemarineerd in de balsamico-azijn en madeira omdat ik de madeira-fles aanzag voor die van de azijn, waarop ik -en mijn familie met mij- constateerde dat de combinatie niet echt geslaagd was.

Afgezien van de madeira-bimi, aten we lekker. In afwachting van de nieuwe golven creativiteit die ongetwijfeld weer gaan volgen. En tot die tijd hoop ik dat jullie het met me uithouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: