Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1394732955345Voor iemand zonder inspiratie heb ik best wel goed gekookt vanavond. Al mijn culi-brandstof was vandaag al gaan zitten in de kick-ass bietensalade en de troostende Mulligatawny die ik voor de Soep & Sla klanten had gekookt. Toen ik thuis kwam, kon ik alleen maar dom wezenloos naar het boodschappenbriefje staren, waar alleen nog maar 2 pakken melk op prijkten. Gelukkig heb ik voor dat soort noodsituaties een naslagwerk aangelegd: een knipselboek met beproefde recepten, geknipt uit Allerhandes, de Tip Culinair (tegenwoordig beter bekend als Delicious), kranten en los neergepende ingrediënten, alles voorzien van een datum en een cijfer.

Al bladerend kwam ik een recept tegen uit een Allerhande van enkele jaren geleden. Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen: een beproefd recept dat niet alleen heerlijk smaakt maar er ook nog eens chique uitziet, zeker op een doodgewone donderdagavond in maart.

In het originele recept  maak je een jus met vermout en doe je er een gepocheerd ei over maar omdat me dat allemaal teveel gedoe was (het kostte me al wat moeite om mijn man zover te krijgen dat hij de boodschappen ging doen en ik durfde hem niet ook nog naar de drankwinkel te sturen), koos ik voor de AH Basic versie van dit verfijnde recept: Ik maakte een stamppotje van aardappel, wat room, gekookte bloemkool, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en nootmuskaat en van dit stamppotje maakte ik een mooi rondje op het bord. Hierbovenop kwam een stukje in boter gebakken pangasiusfilet (volgens man was de kabeljauw op maar ik vermoed een kleine wraakactie als vergelding voor de ongewenste gang naar de super) met hieroverheen een lepeltje roomboterjus. Daarna besprenkelde ik het gerecht met wat citroensap en een handje Hollandse garnalen, deed er een schijfje citroen overheen en ziedaar: het inspiratieloze diner stond op tafel!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: