Aanstaande vrijdag ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik een kookworkshop mag geven tijdens een Zuid-Amerikaans feest op het strand. Samen met 2 andere koks laat ik zien hoe je 2 frisse, Zuid-Amerikaanse gerechten in elkaar flanst. Met mijn Braziliaanse kookdebakel van een tijd geleden nog vers in gedachten (de korte samenvatting van dit debakel is dat ik samen met vriend Chris de sterren van de hemel stond te koken maar dat alles naar laffe poep smaakte, waarna ik de oorlog aan de cassave verklaarde), besloot ik dat ik het mij toegezonden recept voor Causa Rellena de Pollo eerst zou testen op zijn smakelijkheid. Causa is een recept uit Peru en bestaat uit een soort laagjestaart met aardappel-pepermix, kip met mayo en uitjes en avocado en ziet er prachtig uit, mits je de aardappel-pepermix goed op kleur krijgt. En dus ging ik aan de slag. Ik maakte 2 soorten aardappelpuree, 1 met een puree van gele paprika, en ik maakte een puree met aardappel en een mousse van een kleine collectie gele en oranje pepers. Beide pureetjes maakte ik extra geel met kurkuma en omdat ik bang was dat het geheel teveel naar laffe poep zou gaan smaken, bracht ik alles goed op smaak met veel limoensap en knoflookpoeder.
Het eerste taartje, gemaakt met de gele paprika, smaakte ondanks alles toch wat aan de laffe kant. Maar die tweede! Dankzij die kleine gemene pepertjes had je in hap ineens iets romigs, iets frissigs en iets heel heets. Heerlijk! Kortom, ik ga de feestgangers aanstaande vrijdag Causa Rellena de Pollo laten maken met heel veel pepers erin. En dan zal ik ze ook meteen uitleggen dat je echt moet oppassen bij het schoonmaken van die pepers want ik tik dit stukje met brandende handen, angstig bevend omdat ik bang ben om per ongeluk in minj ogen te wrijven. Weet je wat, ik hou de hele nacht mijn bril wel op.