Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1424979029932Ik mocht vandaag weer eens ouderwetsch culinair los. Er was mij gevraagd om vanmiddag voor een man of 20 ’n XL overwerk-arrangement te maken, dus stroopte ik vanochtend de mouwen op en maakte vierkruiden-couscoussalade, roosterde wintergroenten, klopte geitenkaasmousse, braadde gemarineerde kippetjes, pureerde kerrie-kokossoep, schepte pesto in kuipjes voor de tomaten-rundvleessoep, deed stiekem was ras-el-hanout door de eiersalade (lekkerrr), vermoordde 3 verschillende soorten noten voor door de notenpesto, sneed kaas in plakken, bakte bacon, proefde, goot, sneed en bakte om uiteindelijk rond kwart over vijf met slippende banden bij mijn klant aan te komen, alwaar de heren al met het bestek in hun handen zaten te wachten om te kunnen aanvallen. En dat kunnen deze mannen, aanvallen. Want ook vanmiddag weer at ieder van hen 1 bak soep, een grote salade en een dubbele sandwich en da’s best wel heel veel, zeker als je bedenkt dat ze daarna weer aan de slag moesten. Ik zou na zo’n maaltijd alleen nog maar kunnen ronken op de bank, lusteloos nippend aan een wijntje.

Voor mij zat het er na die levering ook nog niet op. Ik ben sinds een maand bezorger van de Beebox. Onder de bezielende en liefhebbende leiding van Esther Gijze, die voor de regio Haarlem prachtige kratten samenstelt met biologische groenten, fruit, vlees en vis, rijd ik iedere donderdagavond een rondje door het mooiste stuk van Nederland. Ik rij via Overveen en Haarlem naar Aerdenhout om te eindigen in Zandvoort, waarbij ik langs de meest grote en luxe huizen in deze regio kom. En in die huizen wonen, verrassend genoeg, mensen die ineens tegen mij roepen dat ze al tijden met me meelezen en het zo leuk vinden om me nu eens in het echt te zien en of ik het leuk had in Drenthe. Nu vind ik alleen al het bezorgen van die kratten leuk, maar die reacties geven me het gevoel dat ik een BBH-er ben. (beetje bekende Haarlemmer)

Het was een dag vol met ontspannen plezier in de keuken, vrolijk Beeboxen afleveren in de stromende regen en met mijn bestelwagentje door de duinen scheuren op de klanken van Pokey Lafarge en Luke Winslow-King (mijn nieuwste muzikale bevliegingen). Kortom, het was een dag met gouden randje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: