Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1424711487123img1424555333685Die Drentse sushi, die mislukte dus. Waar het precies aan lag, weet ik niet, maar ik eindigde met een pan vol vies-plakkerige rijst waar met de beste wil van de wereld geen lekkere rolletjes mee waren te maken. En om het allemaal nog wat erger te maken, had ik ultrasmerige zalm en surimisticks meegenomen uit de supermarkt in Westerbork, waar ik eerder al mopperend had geconstateerd dat ze er geen verse tonijn hadden. En kwam ik er na thuiskomst dus achter dat ze er geen lekkere zalm hadden. Blijkbaar is Drenthe geen visliefhebbende provincie.

En dus stond ik gisteravond bij Plaza in Westerbork, een snackbar die in 2012 in de top 100 van het beste cafetaria in Nederland terechtkwam. Ik verwachtte spectaculair andere hapjes – misschien zelf wel een huisgemaakte kroket of echt verse friet, hoe geweldig zou dat zijn- maar helaas bood Plaza ons alleen de geijkte happen: frikandel, kroket, kaassoufle met frieten. Wel stond er een “Boerenbrok” op de kaart, maar omdat ik van die naam een beetje bang werd, besloot ik die over te slaan.

Verder aten we in in Zwiggelte een keurig verzorgd diner in een volledig uitgestorven restaurant, waar mijn jongste zoon op de piano mocht spelen, we wel 6 schaaltjes met prachtige bijspijzen (ik noem de kruidige rabarber!) op tafel kregen en we de restjes huisgemaakte tiramisu bij het ijs met boerenjongens kregen. Lachen moest ik om de vegetarische gerechten op de kaart (gevulde halve ananas? Wahahahaha!) en lunchten we in de Abdij in Westerbork met een mooie boerentosti en een bal gehakt uit de jus.

Jullie voelen ‘m vast al: het eten in Drenthe is 1 grote boerenbrok. Lekker, veel en echt ouderwetsch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: