Het werd een simpele ovenschotel vanavond. Ik voelde me vandaag na een dag met een GIGANTISCHE up (iets met een sleutel van een pand en een stap dichter bij mijn kookdroom, oh oh oh wat word ik daar blij van) en een paar kleine downs niet bijster geinspireerd en twijfelde tijdens de rit naar huis of ik niet gewoon een berg fout Chinees eten zou halen. Gelukkig won de verstandige moeder in mij en reed ik uiteindelijk braaf naar de Plus voor een mandje vol met groenten, gehakt en kant-en-klaar puree. Want zo geinspireerd voelde ik me nou ook weer niet.
Het gehakt bakte ik met twee uien en veel peper, die gezelschap kregen van een rode paprika en een pot met erwtjes. Deze prut bluste ik af met een paar eetlepels ketjap, een groot blikje tomatenpuree en een halve eetlepel sambal. Als laatste deed ik er nog twee uitgeperste tenen knoflook bij, liet het kort doorwarmen en kiepte het daarna een ovenschaal. Alles dekte ik af met de puree (best wel goede eigenlijk, met een lekkere snuf nootmuskaat erin; ik had eigenlijk behangplaksel verwacht maar t was mooie luchtige puree met een prima smaak) en een laag belegen kaas. De schaal ging 20 minuten in de oven, werd er daarna uitgehaald en op tafel gezet en was tien minuten later leeg. Niet slecht, voor een inspiratieloze avond…